Skip to main content

BARTENDERKURS I AYIA NAPA, CYPERN

VAD INGÅR?

 • 4 veckors teoretisk & praktisk kvalitetsutbildning
 • Studiematerial
 • Boende 4 veckor i Ayia Napa
 • Flairingkurs
 • Betyg, diplom och referenser
 • Rabatter på mat och dryck under kursens gång
 • Möjlighet till jobb efter avklarad kurs

ÖVRIGA FÖRMÅNER

 • VIP-kort (värde 2000 SEK)
 • Strandaktiviteter
 • Gemensamma utgångar
 • Avslutningsmiddag och fest

Scandinavian Bar Academy utbildar dig till en internationell bartender. Bartenderutbildningen sker på svenska men vi tar emot elever från hela Norden. En fyraveckorsutbildning med fokus på kunskap, kvalité & service. Inga förkunskaper krävs!

Under utbildningen kommer du att gå igenom alla grundläggande moment för att bli en bartender av högsta klass. Förutom teoretisk lära om diverse spritsorter och kundpsykologi kommer du även att praktisera fysiskt både på barskolan men även på en bar eller nattklubb. Under praktiken kommer dina färdigheter att sättas på prov vilket ger dig en uppfattning om hur det är att arbeta som bartender.

SBA gör dig till legitimerad bartender och med certifikatet du erhåller efter avklarad utbildning har du möjlighet att jobba världen över. Efter avklarad utbildning och praktik kommer vi att erbjuda dig jobb på Cypern om intresset finns. Detta för att du så snart som möjligt skall påbörja din karriär inom bartenderyrket.

Garanterat jobb
Tack vare Scandinavian Bar Academys kontakter med barer, klubbar och restauranger samt dess högt ansedda rykte kan barskolan garantera jobb efter avklarad kurs. Jobb garanteras på Cypern, Ayia Napa samtidigt som certifikatet även värderas högt i andra länder. SBA är ensamma om att kunna erbjuda denna fördelaktiga jobbgaranti.

Praktik
För att optimera bartenderutbildningen får alla elever praktik. Detta för att kombinera de teoretiska lärdomarna med den praktiska hetluften. Praktik bidrar till en större förståelse i hur livet är som bartender samtidigt du får en högre beredskap till jobb efter utförd kurs. SBA är unika genom att erbjuda exklusiva praktikplatser på flertalet skandinaviska barer och nattklubbar.

Bartenderutbildning på Cypern
Genom att utbilda sig på Cypern, Ayia Napa får du ta del av en tropisk miljö och får njuta sol och bad. Här kan du studera under en palm med utsikt över kristallblått vatten och träna flaring på några av Europas finaste stränder. Mjuk finkornig sand, kristallblått vatten, omtyckta restauranger och fantastisk service är något som kännetecknar Cypern. I Ayia Napa erbjuder SBA en rad olika aktiviteter. Allt från event, temakvällar till dagsutflykter. Du kan läsa mer om Ayia Napa HÄR.

Boende
Boendet som ingår i Scandinavian Bar Academys utbildning är Hotell Efi. Hotell Efi i Ayia Napa är ett populärt hotellet för skandinaviska ungdomshotell med gångavstånd till allt som behövs under din vistelse på destinationen. På hotellområdet finns det en stor och rymlig pool. På poolområdet finner du en härlig solterrass, en loungebar och parasoller. Hotellet erbjuder en snackbar som är öppen 24 timmar om dygnet. Rummen är utrustade med ett enklare kök, en rymlig toalett med dusch/badkar samt balkong/terrass. Läs mer om hotellet  HÄR.

Vad lär man sig på SBA?

Utrustningen

Du lär dig att hantera en bartenders alla verktyg.

Baruppställning

Du får lära dig att ställa upp baren inför ett arbetspass.

Alkohollära

Här får du lära dig om de olika spritsorterna en bartender arbetar med. Vi går igenom historian av produktionen och smaksättningen av olika spritsorter.

Hygien

Personlig hygien och renlighet är en självklar förutsättning för att du ska få arbeta som bartender. Vi går därför igenom hur du på bästa sätt förbereder dig inför ditt arbetspass.

Etikett

Att ha respekt för sin arbetsplats är en viktig del av att vara bartender, här får du lära dig om etikett bakom baren.

Dekoration

Du får lära dig hur du dekorerar olika cocktails och drinkar på olika sätt.

Mixologi

Här lär du dig att blanda drinkar. Denna del av utbildningen lär dig principerna för mixologi, hur du bygger en drink i lager/nivåer. Du kommer att få lära dig över 100 av de populäraste och vanligaste cocktailsen.

Speed Mixing/Pouring

I den här delen av bartenderutbildningen lär du dig att förbereda ett flertal drinkar snabbt och exakt utan att behöva använda dig av mätmått.

Kundservice

Du lär dig att ge effektiv, tillmötesgående och framförallt trevlig service. En nöjd kund kommer tillbaka, en nöjd kund ger dricks och en nöjd kund sprider ett gott ord om din bar. Vi går även igenom hur man hanterar berusade gäster.

Flairing

Vi kommer även lära dig hur workingflair går till. Det betyder att du lär dig att showa i baren samtidigt som du blandar drinkar. Det finns möjlighet att gå extra flairlektioner.

Praktik

Du kommer att få praktisera på någon av Partymetropolen Ayia Napa’s många barer och nattklubbar. Vi samarbetar enbart med de bästa och största barerna och klubbarna för att kunna ge dig en så bra praktik som möjligt!
När du börjar din praktik får du träffa alla som jobbar där, vi går igenom vilka regler som gäller på just det stället och vad de har för sortiment.
Du blir även tilldelad en handledare som du kommer jobba sida vid sida med under din praktik.

Kundservice

Du lär dig att ge effektiv, tillmötesgående och framförallt trevlig service. En nöjd kund kommer tillbaka, en nöjd kund ger dricks och en nöjd kund sprider ett gott ord om din bar. Vi går även igenom hur man hanterar berusade gäster.

Serveringstillstånd

Vi kommer gå igenom de olika regler och lagar som gäller i Sverige vid alkoholservering. Du får lära dig att servera alkohol med medvetenhet.

Prov

Under kursen har vi flera delprov som spelar in på ditt slutbetyg. Allt för att se till att du är i fas med din uppläsning och att du har vad som krävs för att bli bartender. Läs mer om vad som krävs för att bli bartender här

Minnen för livet

SBA är mycket mer än bara en utbildning. Det är ett äventyr med som berikar dig med minnen för livet. Under utbildningens gång träffar och stiftar du bekantskap med mängder av olika personer. Du kommer att träffa och lära känna turister under praktiken men också lära känna personalen som jobbar på de olika barerna och nattklubbarna på orten. Du kommer att knyta vänskapsband för livet och detta är en bidragande anledning till att majoriteten av våra elever väljer att stanna kvar i Ayia Napa efter utbildningen. Under veckorna som du tillbringat på skolan har du förhoppningsvis fått en uppfattning om vad Ayia Napa har att erbjuda men också för att man kommer när så många personer på plats.

 

Under din vistelse i Ayia Napa kommer du få möjlighet att ta del av många upplevelser. Havsgrottor, stränder i världsklass, event som barrundor och partybåt och mycket mer. Läs mer om våra aktiviteter i Ayia Napa HÄR.

VIP-KORT

Under din bartenderutbildning får du ett exklusivt och kostnadsfritt VIP-kort som ger dig härliga rabatter och förmåner runt om i Ayia Napa. Detta för att minimera dina kostnader under din utbildning.

Nedan följer några exempel på dessa rabatter:

 • Gratis inträde på vår samarbetspartner Blue Moon Bar (100 SEK per kväll)
 • Gratis inträde på vår samarbetspartner Aqua Club (70 SEK per kväll)
 • Ca: 70% rabatt på dryck.
 • Ca: 20 SEK per drink.
 • Ca: 10 SEK per shot.
 • 10-30% rabatt på utvalda restauranger.
 • 50-70% rabatt på event.

Vill du ta del av ett exklusivt erbjudande?

Få med dina vänner på utbildningen och få rabatt på din egen!
Ta del av erbjudandet här