Skip to main content

FAQ

Varför SBA?

Scandinavian Bar Academy erbjuder den perfekta kombinationen av en oförglömlig social upplevelse och högklassig bartenderutbildning. Vi vill att du skall berikas med nödvändig erfarenhet men framförallt minnen för livet. Det som gör SBA än mer unikt är att vi erbjuder arbete inom branschen på plats efter avklarad utbildning. Vi erbjuder även praktikplatser på riktiga barer och nattklubb under utbildningens gång vilket förbereder och ger dig nödvändig erfarenhet för framtida jobb. Det finns flera anledningar att välja SBA.

Nedan listar vi svaren på de vanligaste frågorna om Scandinavian Bar Academy och varför man ska gå en barskola och utbilda sig till bartender utomlands. Om du har några andra frågor är du välkommen att kontakta oss.

Hur kommer det sig att SBA kan hålla så låga priser?

Scandinavian Bar Academy har goda relationer med våra samarbetspartners i Ayia Napa och Stockholm. Detta gör att vi kan hålla nere priserna på bland annat boende, varor, utrustning och events. SBA arbetar alltid utifrån att så många så möjligt ska ha möjlighet att uppleva och delta på våra kurser.

Vid bokning finns även dessa tillval:

 • Jobbgaranti efter avklarad utbildning
 • Kostnadsfri delbetalning
 • Högkvalitativ utbildning med välutbildad personal
 • Utbildningen sker på en av Europas finaste öar, Cypern
 • Unika samarbeten med barer/nattklubbar samt VIP-kort
 • Flaring-lektioner
 • Gratis events och utflykter
 • Rabatter på events

Vad ingår i utbildningen?

Det som ingår i utbildningen är:
 • 4 veckors teoretisk & praktisk kvalitetsutbildning
 • Studiematerial
 • Boende 4 veckor i Ayia Napa
 • Flairing-lektioner
 • Betyg, diplom och referenser
 • Mat och dryck varje dag under kursen till reducerade priser hos våra samarbetspartners
 • Möjlighet till arbete i Ayia Napa
 • VIP-kort
 • Utflykter och dagsaktiviteter
 • Gemensamma utgångar
 • Avslutningsmiddag och fest
 • Aktiviteter med Nordic Invasion
 • Mycket mer!

Vanliga frågor

Ingår det flyg?

Flyg ingår inte då majoriteten av skolans elever väljer att stanna kvar på Cypern efter utbildningen. Vi kan dock hjälpa till att hitta passande flyg om så önskas.

Hur går betalningen till?

Du kan betala din resa via Bankgiro, Swish eller Klarna.

SBA erbjuder kostnadsfri delbetalning. Första beloppet avser anmälningsavgiften (1900 SEK) och skall betalas inom 7 dagar efter genomförd bokning.

Resterande belopp betalas senast 90 dagar innan kursens startdatum.

Bankgiro: 495-4012
Swish: 1230345934

Ange alltid ditt/ert bokningsnummer eller OCR-nummer vid betalning.

Vid betalning via Klarna. Logga in på Mina bokningar och följ instruktionerna.

Går det att delbetala under en ännu längre period?

SBA erbjuder kostnadsfri delbetalning. Första beloppet avser anmälningsavgiften (1900 SEK) och skall betalas inom 7 dagar efter genomförd bokning. Resterande belopp betalas senast 90 dagar innan kursens startdatum.

Ingår boende?

Ayia Napa:

Boendet ingår. Alla elever kommer att bo gemensamt på ett centralt beläget hotell. Läs mer om hotellet HÄR.

Stockholm:

Boende går att boka som tillval.

Hur gammal måste man vara?

Åldersgränsen är 17 år, är man under 18 år krävs målsmans tillstånd.

Är det endast ett prov som avgör?

Under kursen har vi flera delprov som spelar in på ditt slutbetyg. Delproven görs för att fastställa att du är i fas med dina studier och att du har vad som krävs för att bli bartender.

Rädd för att åka ensam?

De flesta elever deltar på våra kurser utan att känna någon sedan tidigare. Vi har alltid nära kontakt med våra elever både innan och efter kursen. Vi skapar alltid en Facebook-grupp i god tid innan kursens start för att dela med oss av nödvändig och behövlig information som packning, rekommendationer på flyg med mera. Gruppen är också till för att dela information under kursens gång samt för att eleverna ska lära känna varandra lättare.

När är senaste anmälningsdatum?

Det går bra att anmäla sig så länge det finns platser kvar på kursen. Platserna blir dock successivt fullbokade och priset höjs gradvis varje månad.

Kan man byta kurs efter man bokat?

Ja, det kan man förutsatt att det finns tillgängliga platser på kursen ni önskar att ändra till. Priset ändras då till det aktuella priset på den nya kursen.

Hur ser boendet ut?

Boendet är på hotell där man man delar rum med en eller flera beroende på rummets storlek, tjejer bor med tjejer och killar med killar. Alla bor på samma hotell och oftast rummen bredvid varandra. Läs mer om hotellet här: https://barskola.nu/boende/

Hur många elever går kursen samtidigt?

Varje kurs är mellan 10 – 20 personer för att alla ska få den tiden de behöver med kursledaren.

Hur gör man med mat? Ingår VIP-kortet?

Mat ingår inte i boendet utan något man själv betalar för, alla hotellrummen har små kök man kan tillaga enkla måltider. VIP-kortet som ingår ger er rabatter på olika restauranger, barer och aktiviteter.

Regler kring alkohol?

Reglerna för alkohol i Ayia Napa är 18 årsgräns. Det finns inga regler angående alkohol på din fritid. Men en viktig sak att komma ihåg är att göra tid för plugg efter lektionstid för att klara alla prov.

Blir man bartender efter utbildningen?

Efter godkänd utbildning får du diplom och certifikat som funkar internationellt som bartender.

Hur många prov är det?

Det är 1 teoretiskt och 1 praktiskt slutprov. Det är även 2 delprov på vägen så man vet var man står i sin kunskap. Självklart är det även  mindre prov på läxorna man får.

Klubbarna och barskolan är väl nära boendet?

Ja boendet ligger ca 5 minuters gång från barskolan och bargatan.

Kan man bo ensamm?

Om man vill ha ett eget rum måste det meddelas innan. Det är till en extra kostnad som är ganska hög. Vi försöker hjälpa till i bästa mån, men hotellet kan bli fullbokat och då finns det inga extra rum. Så vill man ha singelrum bör man säga till innan.

Är det gratis avbeställning?

Vid avbokning senast 60 dagar innan avresa sker full återbetalning med avdrag för anmälningsavgiften.

Brukar kurserna bli fulla?

Kurs 1 och 2 brukar bli fullbokade under vintern, och kurs 3 och 4 brukar bli fullbokade under våren.

Ungefär vilka åldrar brukar det vara på kursdeltagarna? Brukar det vara ungefär lika många tjejer som killar?

Åldrarna är blandat mellan 17 – 25 år. Det är också väldigt lika mellan könen.

Hur gör man med tvätt?

Runt om Ayia Napa finns allmänna tvättomater där du tvättar själv. Det finns även ställen du lämnar in all din tvätt så hämtar du det torrt och klart. Pris för att köra en maskin själv är ca 3-5€, och lämnar man in betalar man per kilo.

Bor kursledarna också på hotellet och finns tillgängliga om någonting skulle hända?

Kursledaren bor i egen lägenhet men också på bargatan nära och finns tillgänglig. Det finns ett nöd-telefonnummer som det alltid svarar någon på.

Hur ordnar man transfer från flygplatsen? Gör man det på plats eller kan man boka det innan?

Ungefär 30 dagar innan kursstart kommer kursledaren kontakta alla deltagare, om många åker samtidigt kan de hjälpas åt att ordna en transfer. Annars kan man ta en taxi från flygplatsen som kostar ca 50€.

De enda direktflyg går på lördagar, funkar det så att jag kan bo på hotellet de två nätterna extra innan kursen och natten efter kursen?

Det går bra att checka in på hotellet innan kursstart vid mån av plats, extra natt kostar 500:-/natt. Vänligen maila in till info@scandinavianbaracademy.se direkt när du vet att du måste bo extra nätter så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig.