Skip to main content

Varför ska du välja att utbilda dig med oss?

Scandinavian Bar Academy erbjuder den perfekta kombinationen av en oförglömlig social upplevelse och högklassig bartenderutbildning. Vi vill att du skall berikas med nödvändig erfarenhet men framförallt minnen för livet. Det som gör SBA än mer unikt är att vi erbjuder arbete inom branschen på plats efter avklarad utbildning.

Jobbgaranti

Efter avklarad kurs så garanterar vi eleverna ett jobb på plats i Ayia Napa, eller någon annan härlig medelhavs resort, som exempelvis Magaluf på Mallorca, eller på Rhodos i Rhodos stad. Detta är vi den enda barskolan i världen att erjuda våra elever!

Bra pris på bartenderutbildning

En stor fördel med SBA:s bartenderutbildning är vårt låga pris. Tack vare våra goda relationer med våra samarbetspartners på Cypern, som vi haft i snart 20 år, kan vi hålla nere priserna på bland annat boende, varor, utrustning och events.

Vid bokning finns även dessa tillval:

Avbeställningsskydd
(399 SEK)

Flexibel bokning
(700 SEK)

Boka om din kurs utan extra kostnad.

Utbildningsgaranti
(895 SEK)

Vi hjälper tills du klarar kursen. Om du inte klarar kursen har du med detta tillägg möjlighet att gå om den. (Boende ingår ej).

Vad som alltid ingår när du bokar din utbildning hos oss.

Jobbgaranti efter avklarad utbildning

Internationellt diplom och referenser

Kostnadsfri delbetalning

Gratis events och utflykter

Unika samarbeten med barer och nattklubbar

Högkvalitativ utbildning med välutbildad personal

Fyra veckors teoretisk och praktisk kvalitetsutbildning

Utbildningen sker på en av Europas finaste öar, Cypern

Studiematerial

VIP - Kort

Rabatter på events

Boende fyra veckor i Ayia Napa

Flaring-lektioner

Gemensamma utgångar

Avslutningsmiddag och fest

Aktiviteter med
Nordic Invasion

Vanliga frågor och svar

Hur går betalningen till?

Betalningen sker i 2 omgångar. Anmälningsavgiften är 1900 kr och betalas inom 5 dagar från bokningstillfället, slutbetalning sker 90 dagar innan kursstart.

1. Anmälningsavgift 1900 SEK – 5 dagar efter utförd bokning.
2. Slutbetalning på resterande del betalas 90 dagar innan kursens startdatum.

Du kan betala din bokning med Swish eller kort. Betalning utförs på vår hemsida via “Min bokning”. Observera att du givetvis kan betala allting direkt om så önskas.

Ingår det flyg?

Flyg ingår inte då majoriteten av skolans elever väljer att stanna kvar på Cypern efter utbildningen.

För att hitta flygresor rekommenderar vi att kika in på olika resebolags hemsidor. Eller använda en sida som jämför priser bra. När vi söker resor använder vi dessa sidor:

www.skyscanner.se

Flygbolags hemsidor direkt
https://www.norwegian.com
https://www.sas.se
https://www.eurowings.com

Charterbolagen kan ha bra envägs resor. De är lite svårare att hitta på dessa sidor.
(Här ska man söka på flygstol/flyg enkel väg)
https://www.ving.se/flyg/enkel-flygstol
https://www.apollo.se/
https://www.tui.se/boka-flyg

TÄNK ÄVEN PÅ:
Första dagen är ankomstdag och checkin är från tidigast kl: 15.00
Sista dagen är avresedag och utcheckning sker från senast kl: 11.00

Vill ni checka in tidigare eller senare (timmar eller dagar) kontakta oss så ska vi se om vi kan hjälpa till med det.

Ingår boende?

Ayia Napa:

Boendet ingår. Alla elever kommer att bo gemensamt på SBA Apartments. Läs mer om boendet HÄR.

Hur gammal måste man vara?

Åldersgränsen är 17 år för att kunna genomföra sin utbildning med oss. Är du under 18 år krävs målsmans tillstånd. Lättast är att scanna in intyget och sedan mejla det till oss på info@scandinavianbaracademy.com.
Läs mer och ladda ner målsmansintyget HÄR.

Är det endast ett prov som avgör?

Under kursen har vi flera delprov som spelar in på ditt slutbetyg. Delproven görs för att fastställa att du är i fas med dina studier och att du har vad som krävs för att bli bartender.

Rädd för att åka ensam?

De flesta elever deltar på våra kurser utan att känna någon sedan tidigare. Vi har alltid nära kontakt med våra elever både innan och efter kursen. Vi skapar alltid en Facebook-grupp i god tid innan kursens start för att dela med oss av nödvändig och behövlig information som packning, rekommendationer på flyg med mera. Gruppen är också till för att dela information under kursens gång samt för att eleverna ska lära känna varandra lättare.

När är senaste anmälningsdatum?

Det går bra att anmäla sig så länge det finns platser kvar på kursen. Platserna blir dock successivt fullbokade och priset höjs gradvis varje månad.

Kan man byta kurs efter man bokat?

Ja, det kan man förutsatt att det finns tillgängliga platser på kursen ni önskar att ändra till. Priset ändras då till det aktuella priset på den nya kursen.

Hur ser boendet ut?

Boendet är i lägenheter där man man delar rum med en eller flera beroende på rummets storlek, tjejer bor med tjejer och killar med killar. Läs mer om boendet HÄR.

Hur många elever går kursen samtidigt?

Varje kurs är mellan 10 – 20 personer för att alla ska få den tiden de behöver med kursledaren.

Hur blir man bartender?

För att jobba som bartender är det starkt meriterande att ha en bartenderutbildning. Det går att få jobb även utan bartenderutbildning, men dina chanser att få jobb som bartender blir avsevärt mycket större om du har genomgått en legitim bartenderutbildning. SBA gör dig till legitimerad bartender och med certifikatet du erhåller efter avklarad utbildning får du jobbgaranti och möjlighet att jobba världen över.

Blir man bartender efter utbildningen?

Efter godkänd utbildning får du diplom och certifikat som funkar internationellt som bartender.

Hur gör man med mat? Ingår VIP-kortet?

Mat ingår inte i boendet utan något man själv betalar för, alla hotellrummen har små kök man kan tillaga enkla måltider. VIP-kortet som ingår ger er rabatter på olika restauranger, barer och aktiviteter.

Regler kring alkohol?

Reglerna för alkohol i Ayia Napa är 18 årsgräns. Det finns inga regler angående alkohol på din fritid. Men en viktig sak att komma ihåg är att göra tid för plugg efter lektionstid för att klara alla prov.

Hur många prov är det?

Det är 1 teoretiskt och 1 praktiskt slutprov. Det är även 2 delprov på vägen så man vet var man står i sin kunskap. Självklart är det även  mindre prov på läxorna man får.

Klubbarna och barskolan är väl nära boendet?

Ja boendet ligger ca 5 minuters gång från barskolan och bargatan.

Kan man bo ensam?

Om man vill ha ett eget rum måste det meddelas innan. Det är till en extra kostnad som är ganska hög. Vi försöker hjälpa till i bästa mån, men hotellet kan bli fullbokat och då finns det inga extra rum. Så vill man ha singelrum bör man säga till innan.

Är det gratis avbeställning?

Vid avbokning senast 60 dagar innan avresa sker full återbetalning med avdrag för anmälningsavgiften.

Brukar kurserna bli fulla?

Kurs 1 och 2 brukar bli fullbokade under vintern, och kurs 3 och 4 brukar bli fullbokade under våren.

Ungefär vilka åldrar brukar det vara på kursdeltagarna? Brukar det vara ungefär lika många tjejer som killar?

Åldrarna är blandat mellan 17 – 25 år. Det är också väldigt lika mellan könen.

Hur gör man med tvätt?

Runt om Ayia Napa finns allmänna tvättomater där du tvättar själv. Det finns även ställen du lämnar in all din tvätt så hämtar du det torrt och klart. Pris för att köra en maskin själv är ca 3-5€, och lämnar man in betalar man per kilo.

Bor kursledarna nära och finns tillgängliga om någonting skulle hända?

Kursledaren bor i egen lägenhet och finns tillgänglig. Det finns ett nöd-telefonnummer som det alltid svarar någon på.

Hur ordnar man transfer från flygplatsen? Gör man det på plats eller kan man boka det innan?

Ungefär 30 dagar innan kursstart kommer kursledaren kontakta alla deltagare, om många åker samtidigt kan de hjälpas åt att ordna en transfer. Annars kan man ta en taxi från flygplatsen som kostar ca 50€.

Vad är det för elutag?

På Cypern är det “brittiska” eluttag. Våra skandinaviska kontakter passar inte och man behöver en adapter. De kan man köpa i vilken supermarket som helst för mellan 2-3€.

De enda direktflyg går på lördagar, funkar det så att jag kan bo på hotellet de två nätterna extra innan kursen och natten efter kursen?

Det går bra att checka in på hotellet innan kursstart vid mån av plats, extra natt kostar 500:-/natt. Vänligen maila in till info@scandinavianbaracademy.se med ditt bokningsnummer direkt när du vet att du måste bo extra nätter så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig. Du kan även använda kontaktformuläret HÄR.

Kan man byta kursdatum?

Vid ändring av datum eller byte av kurs tillkommer en administrativ avgift på 500 SEK. Om du väljer ett kursdatum som är dyrare än din ursprungliga bokning måste du betala mellanskillnaden inom angivet datum för sista betalning.

Vad innebär jobbgaranti?

Vi erbjuder jobbgaranti om man klarar kursen, du kan läsa mer om vad detta innebär här under rubriken “Garanterat jobb”.

Arbetsplatsen man tillhandahålls efter avklarad kurs kan variera men exempel på sådana är barer, nattklubbar, restauranger, hotell, hotelbar och poolbar. Vi erbjuder också delat personalboende i mån av plats från ca €300 och uppåt. Kostnad för el och vatten kan tillkomma. I vissa fall så hjälper även arbetet till med boende.

Vill du ta del av ett exklusivt erbjudande?

Få med dina vänner på utbildningen och få rabatt på din egen!
Ta del av erbjudandet här