Bli Bartender

Att vara bartender

Intresset för bartenderutbildningar har ökat stort under de senaste åren. Som utbildad bartender kan du få jobb i stort sett vart du vill i världen. Du som vill satsa på bartenderyrket måste vara serviceinriktad och stresstålig. Kraven på dagens bartenders är betydligt större än förr, framförallt eftersom gästernas egna kunskaper och intresse för drinkar har ökat samtidigt som produktsortimentet har blivit större. I arbetet som bartender möter du varje dag nya människor, upplevelser och intryck.

Vad gör man som bartender?

Förutom att kunna blanda drinkar och servera i baren måste en bartender vara mycket serviceinriktad, social och vilja jobba med människor. Att vara bartender är ett varierande arbete med kundkontakter och högt tempo och det passar den som är intresserad av mat och dryck. En bartender serverar alla drycker i baren. Man blandar drinkar och serverar vin, öl, alkoholfria drycker och kaffe.

En bartender kan ha en mängd olika arbetsuppgifter beroende på vilken typ utav bar man jobbar i självklart, men framförallt ska man ha en känsla för service och gästernas behov, gärna vara lite kreativ. Arbetstiden för en bartender är oftast schemalagd på kvällar och helger.

Hur blir man bartender? 

För att få de grunderna som krävs för att kunna stå bakom baren krävs en bartenderutbildning. SBA arrangerar en professionell 3-veckorsutbildning på soliga bartenderutbildningar på Cypern. Här kan du studera under en palm med utsikt över kristall-blått vatten och träna flaring på några av Europas vackraste stränder. SBA erbjuder jobbgaranti. Jobbgaranti innebär att man efter avklarad kurs garanteras jobb som bartender på destinationen. Målet med utbildningen är att alla elever ska kunna jobba i vilken bar som helst i hela världen. Vill du hitta en billig bartenderutbildning? Läs mer här.

I arbetet ingår:

  • Samtala med gäster och ha ett trevligt sätt att bemöta dem på.
  • Kunskap om hur man blandar och vilka ingredienser som ingår i drinkar.
  • Skära upp frukter och andra ingredienser för för smak och garnering.
  • Plocka glas och disk.
  • Ta betalt med kontanter eller genom kortbetalning.