Skip to main content

BARTENDERUTBILDNING STOCKHOLM

Välkommen till Scandinavian Bar Academy.
Vi har sedan år 2004 utbildat bartenders i världsklass i den populära paradisorten Ayia Napa på Cypern.
Vintern 2020 öppnade vi upp portarna till vår nya skola i Sveriges huvudstad, Stockholm.
Berikas med upplevelser och minnen för livet genom Scandinavian Bar Academys bartenderutbildningen i Stockholm.

BARTENDERKURS STOCKHOLM


Att gå SBAs bartenderutbildning i Stockholm ger dig inte bara en bartenderutbildning av högsta kvalitet utan även upplevelser utöver det vanliga. Kombinationen av Stockholms internationella storstadsmiljö, gemenskapen, glädjen och en kvalitativ utbildning kommer att ge både de grundläggande och djupgående kunskaperna som krävs för att kunna bli en framgångsrik bartender.

Scandinavian Bar Academys bartenderkurs lägger högsta fokus på kvalitet och resultat. Utbildningen hjälper dig att uppnå dina drömmar och mål för att du ska komma ut i arbetslivet med ett världskänt certifikat.

VARFÖR SBA’S BARSKOLA I STOCKHOLM?

Högkvalitativ utbildning
Scandinavian Bar Academy grundades år 2004 och har sedan dess utbildat bartenders i absoluta världsklass. Genom vårt unika koncept och enastående lärare håller utbildningen högsta klass. Resultatet är elever av högsta standard som är ständigt eftertraktade på den växande arbetsmarknaden. Vi har ett gediget och genomarbetat kursmaterial för att du skall kunna bli en professionell bartender. Skolans mål är att samtliga elever skall kunna arbeta i vilken bar som helst, vart som helst i världen.

Kostnadsfri delbetalning
SBA erbjuder en kostnadsfri delbetalning. Första beloppet avser anmälningsavgiften (1495 SEK) och skall betalas inom 7 dagar efter utförd bokning. Resterande belopp betalas senast 90 dagar innan kursens startdatum.

Chans till praktik och jobb
På SBA Stockholm kommer de elever som presterar bäst att erbjudas praktikplats hos någon av våra samarbetspartners med chans till fast anställning. Detta sker på barer eller nattklubbar vid Stureplan.

Varför SBA i Stockholm?
SBA har utbildat elever på Cypern sedan 2004. Under de senaste 4 åren har kurserna ständigt varit slutsålda. Vi har på efterfrågan öppnat upp portarna för SBA Stockholm. Vare sig du vill påbörja en ny och spännande karriär, tjäna pengar under tiden du studerar eller reser, vill ge dig ut på ditt livs äventyr kommer Scandinavian Bar Academys bartenderutbildning hjälpa dig att nå dina mål.

VAD ÄR SBA’S BARTENDERSKOLA?

Scandinavian Bar Academys vision är att ge en upplevelse utöver det vanliga. Vi erbjuder en bartenderutbildning av högsta klass där du får lära dig alla grunder inom bartending, alkoholkunskap, redskapsanvändning och det som krävs för att bli en framgångsrik bartender. Scandinavian Bar Academy ska distribuera eleverna en förstklassig bartenderutbildning och utveckla individen utifrån varje elevs förutsättningar. Scandinavian Bar Academy ska alltid vara professionellt närvarande under varje kursdag och ge eleven dess största upplevelse.

BARTENDERKURS I STOCKHOLM

VAD INGÅR?

 • 3 veckors teoretisk & praktisk kvalitetsutbildning
 • Studiematerial
 • Flairingkurs
 • Betyg, diplom och referenser
 • Rabatter på mat och dryck under kursens gång
 • Möjlighet till jobb efter avklarad kurs
 • SL-kort under kursens gång

ÖVRIGA FÖRMÅNER?

 • Gemensamma utgångar
 • Rabatt på restauranger
 • Gratis inträden på nattklubbar
 • Avslutningsmiddag

Scandinavian Bar Academy utbildar dig till en internationell bartender. Bartenderutbildningen sker på svenska men vi tar emot elever från hela Norden. En två veckors-utbildning med fokus på kunskap, kvalité & service. Inga förkunskaper krävs!

Under utbildningen kommer du att gå igenom alla grundläggande moment för att bli en bartender av högsta klass. Förutom teoretisk lära om diverse spritsorter och kundpsykologi kommer du även att praktisera fysiskt på barskolan. Under praktiken kommer dina färdigheter att sättas på prov vilket ger dig en uppfattning om hur det är att arbeta som bartender.

SBA gör dig till certifierad bartender. Certifikatet du erhåller efter avklarad utbildning ger dig möjlighet att jobba världen över.

Bartenderutbildning i Stockholm
Genom att gå bartenderutbildning i Stockholm skapar du ett stort kontaktnät i nattklubbsvärlden. Kursen sker i anslutning till Sveriges största och mest kända krogområde, Stureplan. Här finner du välkända krogar som Spy Bar, Oxid, East, Hells Kitchen och Sturecompagniet.

Vad lär man sig på SBA?

Utrustningen

Du lär dig att hantera en bartenders alla verktyg.

Baruppställning

Du får lära dig att ställa upp baren inför ett arbetspass.

Alkohollära

Här får du lära dig om de olika spritsorterna en bartender arbetar med. Vi går igenom historian av produktionen och smaksättningen av olika spritsorter.

Hygien

Personlig hygien och renlighet är en självklar förutsättning för att du ska få arbeta som bartender. Vi går därför igenom hur du på bästa sätt förbereder dig inför ditt arbetspass.

Etikett

Att ha respekt för sin arbetsplats är en viktig del av att vara bartender, här får du lära dig om etikett bakom baren.

Dekoration

Du får lära dig hur du dekorerar cocktails och drinkar på olika sätt.

Mixologi

Här lär du dig att blanda drinkar. Denna del av utbildningen lär dig principerna för mixologi, hur du bygger en drink i lager/nivåer. Du kommer att få lära dig över 100 av de populäraste och vanligaste drinkarna.

Speed Mixing/Pouring

I den här delen av bartenderutbildningen lär du dig att förbereda ett flertal drinkar snabbt och exakt utan att behöva använda dig av mätmått.

Kundservice

Du lär dig att ge effektiv, tillmötesgående och framförallt trevlig service. En nöjd kund kommer tillbaka, en nöjd kund ger dricks och en nöjd kund sprider ett gott ord om din bar. Vi går även igenom hur man hanterar berusade gäster

Flairing-lektioner

Vi kommer även lära dig hur flaring går till. Det betyder att du lär dig att showa i baren samtidigt som du blandar drinkar. Det finns möjlighet att gå extra flairlektioner.

Praktik

Du kommer att få praktisera på en bar och/eller nattklubb. Vi samarbetar enbart med de bästa och största barerna och klubbarna för att kunna ge dig en så bra praktik som möjligt!
När du börjar din praktik får du träffa alla som jobbar där, vi går igenom vilka regler som gäller på just det stället och vad de har för sortiment.
Du blir även tilldelad en handledare som du kommer jobba sida vid sida med under din praktik.

Serveringstillstånd

Vi kommer gå igenom de olika regler och lagar som gäller i Sverige vid alkoholservering. Du får lära dig att servera alkohol med medvetenhet.

Prov

Under kursen har vi flera delprov som spelar in på ditt slutbetyg. Allt för att se till att du är i fas med din utbildning och att du har vad som krävs för att bli bartender. Läs mer om vad som krävs för att bli bartender här.

BOKA NU

Kurs 1:

Stockholm

10  jan – 28 jan 2022
Boende: Extra

Pris: 14.995:-