UTBILDNINGEN

VAD INGÅR?

 • 3 veckors teoretisk & praktisk kvalitetsutbildning
 • Studiematerial
 • Boende 3 veckor i Ayia Napa
 • Flairkurs Basic (påbyggnad finns som tillval) (värde 300kr)
 • Betyg, diplom och referenser
 • Rabatter på mat och dryck under kursens gång
 • Möjlighet till jobb efter avklarad kurs

ÖVRIGA FÖRMÅNER?

 • VIP-kort (värde 1400 SEK)
 • Strandaktiviteter
 • Gemensamma utgångar
 • Avslutningsmiddag och fest


Scandinavian Bar Academy utbildar dig till en internationell bartender. Bartenderutbildningen sker på svenska men vi tar emot elever fåra hela Norden. En treveckorsutbildning med fokus på kunskap, kvalité & service. Inga förekunskaper krävs!

Under utbildningen kommer du gå igenom alla grundläggande moment för att bli en bartender av högsta klass. Förutom teoretisk lära om diverse spritsorter och kundpsykologi så kommer du även att praktisera fysiskt både på barskolan men även på en bar eller nattklubb. Under praktiken sätts dina färdigheter på prov för att du ska få en uppfattning hur det är att arbeta som bartender.

Med SBA kommer du att bli legitimerad bartender och därmed kunna jobba i vilken bar som helst. Efter avklarad utbildning och praktik kommer vi även att erbjuda jobb på Cypern om intresset finns från din sida. Allt för att du så snart som möjligt ska börja din resa inom bartenderyrket.

Praktik

För att optimera bartenderutbildningen får alla elever praktik. Detta för att kombinera de teoretiska lärdomarna med den praktiska hetluften. Praktik bidrar till en större förståelse i hur livet är som bartender samtidigt du får en högre beredskap till jobb efter utförd kurs. SBA är unika genom att erbjuda exklusiva praktikplatser på flertalet skandinaviska barer och nattklubbar.

Garanterat jobb

Tack vare Scandivan Bar Academys kontakter med barer, klubbar och restauranger samt dess högt ansedda rykte kan barskolan garantera jobb efter avklarad kurs. Jobb garanteras på Cypern, Ayia Napa samtidigt som certifikatet även värderas högt i andra länder. SBA är ensamma om att kunna erbjuda denna fördelaktiga jobbgaranti.

Minnen för livet

SBA är mycket mer än bara en utbildning, det är ett äventyr med garanterade minnen för livet. Väl under utbildningen träffar du på många människor i form av både turister när du praktiserar men också de som jobbar på de olika barerna och nattklubbarna på orten. Man får vänner för livet och just därför väljer majoriteten av våra elever att stanna kvar efter utbildningen då dom vid den tidpunkten fått en uppfattning om vad Ayia Napa har att erbjuda men också för att man kommer när så många personer på plats.

Under din vistelse i Ayia Napa kommer du få möjlighet att ta del av många upplevelser. Havsgrottor, stränder i världsklass, event som barrundor och partybåt och mycket mer. Läs mer om våra aktiviteter i Ayia Napa HÄR

VIP-KORT

Under din bartenderutbildning får du ett VIP-kort som ger dig exklusive förmåner runt om i Ayia Napa. Detta för att minimera dina kostnader under din utbildning.

Nedan följer några exempel på dessa rabatter:

 • Ca 70% rabatt på dryck.
 • 20 kronor per drink.
 • 10 kronor per shot.
 • Gratis inträde på samtliga av våra samarbetspartners som Aqua & Blue Moon Bar
 • 10-30% rabatt på utvalda restauranger
 • 50-70% rabatt på event

 

MOMENT

Nedan kan du läsa om de moment vi kommer att gå igenom under kursen gång

Utrustning

Du lär dig att hantera en bartenders alla verktyg.

1-2

 

Baruppställning

Du får lära dig att ställa upp baren inför ett arbetspass

2v2jls1

Alkohollära

Här får du lära dig om de olika spritsorterna en bartender arbetar med. Historia, framställning, osv..

Hygien

Personlig hygien och renlighet är en självklar förutsättning för att du ska få arbeta som bartender. Vi går därför igenom hur du på bästa sätt förbereder dig inför ditt arbetspass.

DSC_7538

Etikett

Att ha respekt för sin arbetsplats är en viktig del av att vara bartender, här får du lära dig om etikett bakom baren.

Bacardi-Legacy-belgium-2

Dekoration

Du får lära dig hur du dekorerar olika cocktails och drink på olika sätt.

c700x420

Mixologi

Här lär du dig att blanda drinkar. Denna del av utbildningen lär dig principerna för mixologi, hur du bygger en drink i lager/nivåer. Du kommer att få lära dig över 100 av de populäraste och vanligaste cocktailsen.

es

Speed mixing och speed pouring

I den här delen av bartenderutbildningen lär du dig att förbereda ett flertal drinkar snabbt och exakt utan att behöva använda dig at mätmått.

DSC_6636

 

Kundservice

Du lär dig att ge effektiv, tillmötesgående och framförallt trevlig service. En nöjd kund kommer tillbaka, en nöjd kund ger dricks och en nöjd kund sprider ett gott ord om din bar. Vi går även igenom hur man hanterar berusade gäster.

DSC_6979-3

 

Flaring

Vi kommer även lära dig hur workingflair går till. Det betyder att du lär dig att showa i baren samtidigt som du blandar drinkar. Det finns möjlighet att gå extra flairlektioner.

1-5

 

Praktik

Du kommer att få praktisera på någon av Partymetropolen Agia Napa’s många barer och nattklubbar. Vi samarbetar enbart med de bästa och största barerna och klubbarna för att kunna ge dig en så bra praktik som möjligt! När du börjar din praktik får du träffa alla som jobbar där, vi går igenom vilka regler som gäller på just det stället och vad de har för sortiment. Du blir även tilldelad en handledare som du kommer jobba sida vid sida med under din praktik.

1-3

 

Serveringstillstånd

Vi kommer gå igenom de olika regler och lagar som gäller i Sverige vid alkoholservering. Du får lära dig att servera alkohol med medvetenhet.

1-7

 

Prov

Under kursen har vi flera delprov som spelar in på ditt slutbetyg. Allt för att se till att du är i fas med din uppläsning och att du har vad som krävs för att bli bartender.

1-6